Dagens program kl.9.30-17.00

Dagens program vil dykke ned i regenerativ ledelse, landbrug, finans, storytelling, børn og unge-området, naturterapi, design og regenerative kommuner. Alle sessioner vil eksperimentere med nye formater for levende, meningsfulde samtaler og aktivt nærvær. Dagen vil primært foregå i naturen for at understøtte oplevelsen af nærvær og dybde.

Målet for dagen er at samle det regenerative danske felt og åbne dørene for alle, der ønsker at udforske regenerative principper.  Vi skal samles, fordi vi er stærkere sammen.


Ankomst: kl.9.00 - kl. 9.35


Tjek-ind og let morgenmad

Morgen: kl.9.45 - kl. 10.35


Åbningsceremoni kl.9.45-10.35
Lokation: Arken

Velkomst: Laura Storm
Musik: Sidse Holte

Velkommen

Musik, grounding meditation og dagens intention:
Du inviteres ind i en grounding meditation, stilhed, musik, deep listening
Sammen sætter vi en Intentionen for dagen + flowet

Formiddag: kl.10.45 - kl.12.00


Regenerativ Ledelse i praksis:

Facilitator: Laura Storm

Louise Raaschou - Mercedes-Benz
Annemarie Meisling - Chr. Hansen
Christine Cleemann - A.P. Moller-Maersk
Louise Sparf - Make Work Meaningful

Reflektioner omkring regenerativ ledelse i praksis 
I denne session udforsker praktikere i regenerativ ledelse, der har erfaringer fra Danmarks store og mellemstore virksomheder, hvordan den regenerative implementerings-rejse har været og er. Vi deler erfaringer, glæder, udfordringer og refleksioner omkring at gøre regenerativ ledelse til normen i danske virksomheder. Formatet vil være en blanding af cirkel-praksis og responderende samspil med alle tilstedeværende. 


Regenerativt Landbrug - fremtidens jord:

Facilitator: Tanya Lindkvist

Ida Auken - Socialdemokratiet

Anders Højlund Andersen – Øm Klostergaard og Andelsgaarde

Sarah Hellebek - Krogerup Højskole og Andelsgaarde

Regenerativt Landbrug - fremtidens jord
Hvordan ser regenerativt landbrug ud i dagens Danmark? Hvilke udfordringer og barrierer står vi overfor? Der er mange spørgsmål, der melder sig på banen for netop dette store emne med Danmark som landbrugsland. På denne session zoomer vi ind på den regenerative bevægelse indenfor landbrug – det skal handle om regenerative landbrugsprincipper, arealanvendelse, konkrete igangværende eksperimenter, den nye landbrugsgeneration, behovet for at genbesøge curricula i landbrugsuddannelse, det politiske mulighedsrum og visioner - og ikke mindst naturpoesi, sanselighed og drømmen om et samfund i samklang med det økosystem, som mennesker og jordbrug er en del af.

 


Regenerativ Design:

Facilitator: Ditte Lysgaard Vind - The circular way & Lendager

Christian Bason
- Dansk Desgin Center

En regenerativ dansk designtradition
Hvordan bygger vi videre på den stærke danske designtradition og værdifulde brand, med regenerativ design? Hvordan ser regenerativ design ud i dagens Danmark?
På denne session, vil vi udforske og tage et holistisk blik på, hvordan vi gør brug af regenerativt design som systemtænkning til at skabe modstandsdygtige og retfærdige systemer, der integrerer samfundets behov med naturens integritet? Regenerativ Design er på mange måder en designfilosofi og -praksis inspireret af naturens logik og systemer og handler om at skabe mere værdi, end du tager – kan det konkretiseres, kan vi føle på det, hvordan ser det ud i praksis?


Storytelling omkring bålet:

Facilitator: Carina Lyall

Hvad er det ‘rette forhold’ til vores jord?
Gennem historiefortælling vil vi kigge på det at være i forhold til jorden. Vi undersøger hvad det vil sige ikke at 'redde' naturen, men i stedet at være i 'rette forhold' til den. Denne session åbner for andre vinkler, billeder og sanser end blot det intellektuelle. Historiernes opgave er ikke at give os svar, men at tilbyde spørgsmål til refleksion og diskussion


Regenerativ Kunst

Facilitator: Lars Engelgaar

Havets regenerative egenskaber
- Opstart igennem bølgens slag mod land.(Lyd)
- Artist talk med fokus på havet og dets regenerative egenskaber.
- Fælles samtale, ud fra billedkort. Indtryk og følelser der vækkes & kommer i spil, når der sættes billede på.


Børn & Unge & en regenerativ fremtid:

Facilitatorer: Noella Bjoerk Hammershøj & Rikke Mikkelsen
Pernille Kjeldgård - Høje Taastrup Kommune

Vores fremtidige stemmer
Børn og unge er vigtige spillere i en regenerativ fremtid. Så hvordan får vi de regenerative principper til at spire og gro blandt børn og unge og deres omgivelser? I denne session vil vi prøve at finde de eksempler og muligheder, der allerede eksisterer, for at det regenerative kan blomstre i blandt andet institutioner og skoler. Og vi vil få inspiration fra de aktiviteter og erfaringer, Høje Taastrup Kommune har gjort sig på området.


Frokost: kl.12.00 - kl. 13.30

Der serveres frokost ved Traktørstedet.
Da vi er mange mennesker opfordrer vi alle til at skabe plads til hinanden.


Eftermiddag: kl.13.30 - kl. 14.45

Crafting Dialogue

Facilitator: Rikke Mikkelsen

Crafting Dialogue - en genforbindelse
Crafting Dialogue er et rum hvor man mødes menneske til menneske, vi tegner sammen og vi taler sammen. Det er samtaler vi sjældent har i hverdagen om emner der rører og bevæger os på et personligt plan, og emner vi taler for lidt om. Det handler om at genfinde forbindelsen til os selv og hinanden, hoved og krop, tanker og hjerte.


Regenerative Kommuner

Facilitator: Anne Weber Carlsen - Human By Nature

Kristine Schou - Vejle Kommune

Regenerative kommuner
Kommunerne er vigtige baser i vores nærsamfund. Skabelse af en regenerativ tilgang fra så store og komplekse organisationer, vil føre til mange ringe i vandet. Men hvordan bliver en kommune regenerativ? Det udfolder vi i denne session med eksempler og erfaringer fra kommuner, der allerede er i gang med en regenerativ transformation.


Regenerativ Finans

Facilitator: Christina Ørnstrand

Regenerativ Finans
Hvordan kan vi ændre vores system og måde at tænke økonomi på, til fordel for kloden, og de mennesker der lever på den?


Cyklisk arbejdsdesign  

Facilitator: Tanya Lindkvist


Cyklisk flow i fremtidens organisation
Rigtig mange virksomheder kører i et konstant højt tempo med et primært fokus på udvikling og eksekvering. I denne session ser vi på hvordan vi kan arbejde ud fra en mere naturlig cyklus og balance med plads til både udvikling, refleksion, restituering og regenerering? Vi tager udgangspunkt i en naturbasseret procesmodel, der er et konkret redskab til at integrere et cyklisk arbejdsdesign i vores hverdag, porteføljestyring, processer og medarbejdersamtaler- og samskabelse. Modellen er baseret på naturens proces, logik og designprincipper og arbejder med tre niveauer; 1) individ / medarbejder, 2) organisation og proces og 3) Naturens indre og ydre logik. Sessionen foregår omkring et bål.


Klimasorg ved bålet

Facilitator: Anna Taws

Hvad skal vi fortælle vores børnebørn?
De udfordringer, vi står over for, kan være svære at forholde sig til. Klimaforandringer, krig, ekstrem ulighed, økonomiske omvæltninger og naturens udpinte tilstand, skaber tilsammen en planetarisk nødsituation af overvældende proportioner. Vores egen indre bæredygtighed bliver sat på prøve.
Denne samling inviterer dig til at give plads til klimasorgen. At skabe kontakt til sine følelser, i fællesskab og at bruge vores kollektive indre ressourcer sammen, støtter os i at opbygge en regenerativ kultur som kan skabe en dybere følelsesmæssig kontakt og hjælpe os med at omdanne vores følelser fra magtesløshed - til handlekraft.


Naturen som facilitator

Facilitator: Katrine Asp-Poulsen

Fremtidens regenerative møder og konferencer – en rundbålssamtale
Mennesker har gennem alle tider samlet sig om bålet for at fejre, fortælle historier og være sammen. I denne session mødes vi om bålet og lader os betage af flammerne og inspireres til fælles refleksioner over, hvordan vi kan gøre fremtidens møder og konferencer mere levende, nærværende og meningsfulde.


Kaffepause: kl.14.45 - kl. 15.05

Der bliver serveret kaffe og te ved Traktørstedet


Afrunding: kl.15.15 - kl. 16.00

Afrundingsceremoni:
Lokation: Arken

Fremtidens stemmer
Vi slutter dagen af med et fokus på fremtidens stemmer.
Vi synger sammen.
Der vil være mulighed for at blive hængende, netværke og dele nye indsigter, erkendelser og bekendskaber frem til kl. 17.00